GEINTERESSEERD? >> INSCHRIJVINGSKOSTEN

Wat zijn de kosten?

 

  1. Inschrijfgeld voor MBO, HBO en Universiteitsstudenten in totaal € 400. De betaling geschiedt echter in twee delen.
    De eerste betaling is € 150 en gaat samen met het insturen van de papieren, de tweede betaling van € 250 gaat samen met het ontvangen van de uitnodiging.
  2. Mocht je zelf een stage plaats hebben gevonden en toch graag willen hebben dat we met alle andere zaken assisteren dan is een betaling van een eenmalig bedrag van € 250 van toepassing.
  3. Fysiotherapie- en verpleegkunde studenten die stage komen lopen in Zuid Afrika hebben een verplichte registratie bij de Health Board. Voor die registratie kunnen wij zorgen. Het is een vervelende klus en kost nogal wat tijd, maar wij zorgen voor het papierwerk en het bezoek aan de Health Board om je registratie papier te krijgen. Daarom liggen voor deze groep studenten de inschrijfkosten hoger en komt dit op een eenmalig bedrag van € 500. Daarboven komen dan nog wel de registratie kosten bij de Health Board en de registratie kosten bij de ontvangende Universiteit die jullie stage verder zal begeleiden. Buiten het feit dat deze registratie verplicht is, dekt dit ook enige medische schade die de student mag veroorzaken op zijn stage plaats. Mocht men uitvinden dat je niet geregistreerd bent, dan kan dit deportatie beteken uit Zuid Afrika en een melding bij de Nederlandse ambassade dat je het land uitgezet bent en waarom. Dit zal zeker je toekomst kunnen beïnvloeden.
  4. Als je zowel de stage en de reis + je verblijf zelf hebt geregeld, heb je ons alleen nog nodig voor wat handige zaken voordat je naar Zuid Afrika gaat. Maar het contact met ons is ook handig voor als je in Zuid Afrika bent. Het kan gebeuren dat je een probleem krijgt met iets en daar geen directe antwoorden op hebt in je omgeving en dan is een belletje naar ons zo gemaakt. Op die manier krijg je de antwoorden die je nodig hebt om weer verder te kunnen.

Note: Met een aantal HBO instellingen en Universiteiten hebben we een speciale kortingsregeling. Meestal is je coördinator daarvan op hoogte, maar mocht je twijfelen dan moet je even contact met ons opnemen.

 

De reden waarom het inschrijfbedrag is opgesplitst komt nog uit vroegere jaren waar de plaatsingskans heel wat kleiner was dan tegenwoordig en waar het risico van de plaatsing voor een deel naar de student ging en het andere deel naar de stichting. Tegenwoordig zou een eenmalige betaling gewoon kunnen omdat de plaatsingskans nu hoger ligt dan 95%.
Toch heeft de directie van de stichting besloten om dit nog steeds als twee bedragen te handhaven, omdat de betaling dan iets sympathieker is. Wel moet de student weten dat mocht hij zich vroegtijdig terugtrekken dat hij wel de € 150 in dat geval verliest. Mocht het zo zijn dat dit komt omdat er niet genoeg studiepunten zijn, laat ons dat dan vooraf weten dat dit risico kan bestaan, want dan kunnen wij daar rekening mee houden met de plaatsing. Mocht er dan inderdaad door de school geen toestemming voor je stage gegeven, dan ben je niet je inschrijfgeld kwijt, maar schuiven we je inschrijving 1 maal een half jaar. Dat voorkomt dat je een half jaar later weer het inschrijfgeld zou moeten betalen.

Het inschrijfgeld dekt geen kosten van visum, studie vergunning of enige andere kosten die je moet maken om al je papieren te verkrijgen om richting Zuid Afrika te komen of om in Zuid Afrika te kunnen verblijven.

Kijk naar onze bankgegevens op de contact pagina voor, het voldoen van inschrijfgelden, tickets en andere services.

 

Zet je achternaam en registratienummer er bij en dat het bijvoorbeeld om het 1ste inschrijfgeld gaat.