DIVERSEN

ALUMNI STUDENT: Plaatsingsmogelijkheid alumni

 

In de afgelopen tijd zijn er steeds meer oud-studenten die graag nog een extra stuk buitenland ervaring op willen doen en waar is dat niet beter dan in Zuid Afrika.

Ondanks het feit dat er positieve discriminatie in Zuid Afrika is, wat betekent dat de voorheen achtergestelde werkers nu voorop lopen om werk te krijgen, kun je toch met je tertiaire opleiding goed aan de slag in Zuid Afrika.

Niet dat het voor het opscheppen ligt, maar de mogelijkheden zijn beslist goed te noemen.

Als je wilt hebben dat we je helpen met zoeken dan kan dat.

Dat betekent dat je je gaat inschrijven en in dat geval betaal je 1 bedrag van € 400 voor onze ondersteuning. Deze ondersteuning zal niet net ophouden op het moment dat we denken een plaats voor je te hebben, maar loopt gewoon door totdat je echt gevestigd bent. De reden mag duidelijk zijn want jouw plaatsing kan betekenen dat je over een tijdje ook best wel stagestudenten uit Nederland wilt hebben en dan wast de ene hand de andere.

Wat er gebeurd zodra we je papieren en betaling hebben ontvangen is dat we de bedrijven benaderen waar we verwachten dat je goed aan het werk kunt komen. Het liefst natuurlijk precies in jouw vak gebied. Lukt dat nou niet of niet snel genoeg dan gaan we kijken of we je een overbrugging kunnen geven naar iets wat de moeite waard is om een start bij te maken. Het voordeel daarvan is dat je naar Zuid Afrika kunt komen, dat we naar een werkvergunning kunnen kijken en dat je in ieder geval, al is het niet een dik belegde boterham, wel kunt overleven.

Nu is het voordeel dat je zelf in Zuid Afrika bent en je je ook aan meerdere bedrijven kunt voorstellen. Op die manier gaat het gebeuren dat je de juiste plaats vindt en dat je het eerder verkregen werk vaarwel kunt zeggen. Dat is dan als een soort opstap gebruikt.

 

Nota: Omdat deze mogelijkheid toch zeer bijzonder is, is het raadzaam om even contact op te nemen met de voorzitter van UNSA  Albert van Oudheusden . Hij heeft zicht op de meest recente ontwikkelingen